Menu
 x 

Winkelwagen is leeg

Op FB Equitom verscheen volgende over voedingssupplementen:

 Vaak krijgen wij vragen omtrent het gebruik van voedingssupplementen bij paarden. Het marktaanbod is zeer groot, en niet alle producten geven het gewenste resultaat. Voedingssupplementen vind je in alle vormen en verpakkingen, van gerenommeerde merken tot potjes en flesjes in een paardenshop. De publiciteit zorgt voor verwarring en het is moeilijk nog een objectieve keuze te maken.


Wat is eigenlijk een voedingssupplement

Voedingssupplementen zijn voedingsmiddelen die o.a. vitamines, vetzuren, plantenextracten, aminozuren in geconcentreerde vorm bevatten. Zij kunnen bepaalde tekorten in het lichaam aanvullen en hierdoor de werking van bepaalde organen en weefsels verbeteren als ze deel uitmaken van een gebalanceerd dieet.


Een voedingssupplement is geen geneesmiddel

Wanneer uw paard ziek of futloos is, richt u in de eerste plaats tot uw dierenarts die een klinisch onderzoek zal uitvoeren eventueel gepaard met een bloedonderzoek. Naargelang de diagnose zal deze een behandeling instellen. Voedingssupplementen kunnen complementair zijn aan een behandeling.


Keuze van het supplement

  • - Neem steeds een gerenommeerd merk dat via uw dierenarts of apotheek verkrijgbaar is zodat je kwaliteitsgarantie hebt.
    - Wees kritisch en vergelijk indien nodig de ingrediënten en prijzen (bepaalde merken bieden aantrekkelijke prijzen, maar de hoeveelheid die aanwezig is per dagdosis is veel te laag zodat het geen effect heeft)
    - Voedingssupplementen van plantaardige oorsprong kunnen zowel als gedroogde plantdelen of als plantextract (poeder) aangeboden worden. Wij verkiezen de poedervorm want dit bevat een veel hogere concentratie aan actieve stoffen dan een mengeling van gedroogde planten.
    - Gebruik voedingssupplementen met verstand. Overmatig gebruik is zinloos en kan zelfs schadelijk zijn.


Bij de paardenkliniek Equitom gebruiken wij de producten van Global Medics - waarom?

Global Medics heeft enkel voedingssupplementen van uitzonderlijke kwaliteit. Het bedrijf heeft ondertussen meer dan 10 jaar ervaring in deze materie en maakt supplementen voor elk paard gaande van recreatiepaarden tot topsportpaarden. Na een bedrijfsbezoek aan het labo en de productie-eenheid van Global Medics sta je perplex van het hoogtechnologisch karakter en de steriliteit van het productieproces

In onze kliniek worden voedingssupplementen toegediend samen met, en als opvolging van de traditionele medicijnen die de paarden krijgen, vaak na een operatie gevolgd door een lange revalidatieperiode, of na een onderzoek en/of behandeling.

Het complete product gamma biedt een aangepaste opvolging voor de behoefte van elk paard, zij het motorisch: gewrichten, spieren, pezen, ligamenten of inwendig : maag-en darmproblemen, aandoeningen van de luchtwegen, verminderde weerstand, problemen met de vacht en hoeven, vitamines, mineralen, stresscontrole,…


Voor meer informatie kan u steeds terecht bij uw dierenarts.

 

Overgenomen van https://www.facebook.com/Equitom/posts/980685011991642

 

 

Swann social: more likes, news, pictures...

  

  

Veilig betalen - veilige website

paymentoptions   

Ga naar boven
JSN Boot template designed by JoomlaShine.com